Bemutatkozik: The xx

5 Sep

Nagyon különleges banda az angol XX. Bekategorizálni meg sem próbálom, hisz még ők maguk sem merték/tudják/akarják megtenni ezt.

De nem is lényeges a stílus igazán, ami annál inkább is az, hogy milyen jó banda. Olyan zenét képesek készíteni, mely a hallgatót megnyugtatja, elvarázsolja és a fantáziáját teljesen beindítja. Zenéjük a hangszerek és az elektronikus zene világának tökéletes elegye.

2009-ben megjelent első albumukkal – melynek neve XX – óriási sikereket értek el, pillanatok alatt a britek  (és a világ) egyik kedvenc zenekara lett az XX. ( Részletesebben kicsit később).

A rajongók mondhatni jogosan követelték és várták már az új albumot, amely hivatalosan jövő héten, szeptember 10-dikén jelenik meg Coexist címen, de az XX tegnap elérhetővé tette az interneten stream formájában. Így minden rajongó meghallgathatja a korongot mielőtt megveszi.

Sokan féltek, hogy lehet nem sikerül tartani azt a magas színvonalat, melyet az előző albummal elértek, de megnyugtatok mindenkit – az albumot háromszor végighallgatva nyugodtan állíthatom – hogy sikerült, az XX maradt az a zseniális banda ami volt. 🙂 Az album készítésében most nagyobb szerepet kapott Jamie  (dj/producer) amely talán hallatszik is, de lévén, hogy egy pokolian tehetséges fiatalember, így csak hozzáadott a zenékhez és nem elvett.

Most pedig jöjjön a Coexist album, melyet egyelőre streamen ITT TUDTOK MEGHALLGATNI! 

A már említett első albumról is essen pár szól. Ugye ez volt az az album ami – teljesen jogosan – meghozta a sikereket. Eszméletlen jó album, ahogy a Coexist is!  Számomra biztos, hogy az eddig hallott legjobb Intro az egyértelműen ezen a korongon található.

 

Ha be kéne ágyaznom az albumon lévő jó számokat, akkor -viccen kívül- lényegében az albumon szereplő összes számot szépen sorban berakhatnám, így csak a saját kedvenceimből válogatva jöjjön pár.

Crystalised

 

Basic Space

 

Infinity

 

Remélem hamar az egyik kedvenc zenekara lesz az XX annak, aki most hallott először erről a  remek bandáról. A rajongóknak pedig remélem nagyon tetszik az Coexist. Nálam nagyon esélyes az év albumára. Remélem a fiatalok, név szerint Romy Madley Croft ,Oliver Sim, Jamie Smith (produceri nevén Jamie xx – róla még hallani fogtok a blogon)  minél több hasonló minőségű albummal lepnek meg minket a jövőben!

Röviden tömören: kiváló zenék egy kiváló bandától!

A csapat

Coexist

One Response to “Bemutatkozik: The xx”

Trackbacks/Pingbacks

  1. The xx – Finally (Kings of Tomorrow cover) | - March 15, 2013

    […] The xx bemutatkozó cikk. […]

Leave a comment