Bemutatkozik: The Rumour Said Fire

18 Dec

A The Rumour Said Fire nevezetű dán indie folk banda az egyik legügyesebb skandináv zenekarok közé tartozik, amit valaha hallottam.

2009 szeptemberében megjelenő 6 számból álló The Life And Death Of A Male Body EP kiválóan, már-már tökéletesre sikeredett. Túlzás nélkül mind a hat szám itt állhatna, mert mind nagyon jól sikerült.

The Balcony

 

Evil Son

 

Dance

 

A The Life And Death Of A Male Body-t hallgatva érhetővé válik, hogy a rajongók nagyon várták már a debütáló albumukat. Sokat nem is kellett tipródniuk és tördelni kezeiket, hogy – nah mikor jön már mikor jön már ??! – mert 2010-ben már a banda szimpatizánsai kezeikben tarthatták a CD-t, rajta a The Arrogant albummal.

A srácok ott folytatták, ahol abbahagyták előző évben. Nagyon jól hangszerelt, telt, szerethető, saját stílusú számok jellemzik a debütáló albumot. De száj-, karakter cséplés helyett következzen erről a remek korongról is három szerzemény.

Sentimentally Falling

 

Desolation, Mr. Foe

 

By The Shore

 

Végszóként, csak annyit, hogy nagyon erősen ajánlott mind az EP és az album is! Talán ha valaki végighallgatta ezeket a számokat, akkor megérti mikor azt mondom, hogy: ezek a srácok szívből zenélnek és érzik is mit csinálnak és mit kell csinálniuk. Kiváló banda!

Leave a comment