#200. Analog Cuvée

27 Oct

Elérkezett a blog történelmében a kétszázadik zenei bejegyzés, ami azt jelenti, hogy nagyon közel 200 előadót ismerhetett meg az, aki végigböngészett minden egyes bejegyzést.

A szerkesztőtársak nevében köszönöm, hogy hű olvasóink vagytok és a továbbiakban is próbáljuk tartani a legmagasabb színvonalat, hogy csakis minőségi zenét közvetítsünk Nektek. Én külön is köszönöm a biztató szavakat, amiket különböző fórumukon olvastam. De most térjünk át az aktuális zenére!

Mivel ez egy különleges poszt, így úgy érzem kell is mellé egy különleges zenekar, formáció, elképzelés, gondolat.

Manapság mintha egyre több formáció adná arra a fejét, hogy az elektronikus zenét összekeverje valami más, hangszert igénylő zenei stílussal. Vannak, akik nagyon jól eltalálják (lásd 100. posztunk NERO és a BBC Filharmonikusok) de sok a gagyi is.

Az Analog Cuvée egy kiváló magyar produkció, mely az elektronikus zenét keveri különböző népi zenével (székely, moldvai, erdélyi modorú), de valami hihetetlen profin, melynek végterméke egy egyedi, bámulatos, sajátos hangzású muzsika. Első hallásra a szám tátva maradt és a lábam megfékezhetetlen mozgásba kezdett a zene hallatára.

A két zenei producer és DJ (Pozsi és Basic) agyából pattant ki ez a zseniális ötlet, akik az album elkészítéséhez olyan neves és zseniális zenészeket kértek fel mint: Balogh Kálmán cimbalom-művész, Bonkáló Éva népdalénekes, Krsa, az Animal Cannibals, Sub Bass Monster, BeatBox Döme, Salamon Beáta, Magyar Bori, a Balkan Fanatik és még mások is. Az albumon még helyett kapott a Kerekes Band Csángó Boogie slágerének remixe.

Íme az album, amit nagyon ajánlok végighallgatni! 


Az album 2011 áprilisában jelent meg, melyet itt és itt vehettek meg!

Nem is oly rég felléptek az MR2 Petőfi rádió Akusztik műsorában is. Itt látszik igazán mennyire profi meló ez, élőben előadva. Egyszerűen bitangpusztulatosan k*rvajó.

 

A srácok készítettek egy pompás mashup-ot ( itt ajánlom a múlt heti mashup bemutatónk) a Justice ( akiket hétvégén ismerhettek meg részletesen) ütős slágerével, a D.A.N.C.E-el.

 

Akinek lehetősége van elmenni egyszer meghallgatni, az mindenképp tegye meg, óriási élmény lehet!

Információk:

Facebook oldaluk!
Pozsi honalpja.
Analog Cuvée soundcloud-ja 

One Response to “#200. Analog Cuvée”

Trackbacks/Pingbacks

  1. 2011 Fast Forward szerkesztők szemével « - December 30, 2011

    […] gondolom zeneileg korrekt volt a 2011-es év. Voltak most is különleges előadások, formációk. Idén is robbantak be énekesek ( pl: Lana Del Rey, Austra) szinte a semmiből, de sajnos […]

Leave a comment