Mumford and Sons – Little Lion Man

17 Aug

Talán a londoni srácok sem gondolták az elején, hogy ilyen hamar ekkora hírnévre tesznek szert.

Lehet ostoba közhely, de szerintem egyértelműen mutatja mennyire ismert/híres egy zenekar, ha megnézzük mennyien nézték meg a videójukat a különböző videóportálokon. Az viszont nem feltétlen jelenti, hogy annyira jó is, viszont ebben a helyzetben igen. 😉 ( A ~ 26 milliós nézettség azért nem hétköznapi egy ilyen stílusban játszó zenekarnál, főleg, hogy itt nem divat akkora hangsúlyt fektetni a reklámra mint a popiparban.)

A srácok olyan különleges hangszereket is bevetnek, mint a rezonátoros gitármandolin vagy a bendzsó, melytől még különlegesebb, egyedibb hangzásúvá válik zenéjük.

Bár azért azt mindenki tudja, hogy más bandák által ritkán használt hangszerek használata kevés ahhoz, hogy egy banda igazán odabasszon üssön!
De ha egy banda rendelkezik egy olyan frontemberrel is mint Marcus Mumfordakkor bizony várható, hogy egyszer betörnek a zenepiacra és óriási tömegeket hódítanak meg. Ez nem is történt máshogy 😉

Debütáló albumuk 2009-ben jelent meg Sigh No More címen, mely a Brit Award-on idén elnyerte a Best British Album díjat.
Grammy díjra is jelölték a srácokat Best New Artist és Best Rock Song kategóriákban, de egyikben sem diadalmaskodtak sajnos.
Az meg felsorolni is sok, hogy hány országban hányszoros platina- illetve aranylemez lett az album. Itt megtekinthető.

Íme egyik legsikeresebb ( és talán legjobb) számuk:

 

Bónusz dal:

Talán ez a két szám meggyőzött pár embert abban, hogy tényleg érdemes meghallgatni az albumukat és figyelemmel követni Mumford & Sons-t! 😉
Nem egy tucatzenekar, az egyszer biztos!

Leave a comment